Galbiori cu usturoi
PrinteazaGalbiori cu usturoi din: galbiori, usturoi, frunze de patrunjel verde, foi de dafin, boabe de piper, cimbru, otet, ulei de masline, sare grunjoasa.
- 2 kg galbiori
- 2 capatani usturoi
- frunze de patrunjel verde
- 7-8 foi de dafin
- 2 linguri boabe de piper
- 1 legatura cimbru uscat
- otet
- 200 ml ulei de masline
- sare grunjoasa
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi gălbiorii, opăriţi-i 3 minute cu apă sărată clocotită şi lăsaţi-i să se scurgă bine pe un şervet. Pregătiţi borcane sterilizate şi puneţi în ele un strat de cimbru, câteva boabe de piper şi câte o foaie de dafin. Aşezaţi gălbiorii în borcane, fără să-i îndesaţi.
Printre ei puteţi pune frunze de pătrunjel verde. Fierbeţi 2,51 apă cu 200ml ulei, 3 linguri sare, piperul rămas şi căţeii de usturoi. Când lichidul clocoteşte, turnaţi-l fierbinte peste gălbiori. Scuturaţi borcanele, ca să iasă aerul dintre ingrediente şi legaţi borcanele sau închideţi-le cu capac.
Sterilizaţi borcanele prin fierbere – înfăşurate în ziare, sau punându-le în cuptorul încălzit, după ce s-a oprit focul. Pentru mai mare siguranţă, sterilizarea se repetă şi a doua zi.
Galbiori cu usturoi
Pofta buna!
Incoming search terms:
- galbiori murati
- retete galbiori murati
Pentru sterilizare se pot pune borcanele intr-o tava umpluta cu apa, si da la cuptor pe temperatura minima, o jumatate de ora sau mai mult.