Fasole cu Legume la Cuptor din: fasole, morcovi, dovlecel, ardei gras, ceapa, usturoi, sare, piper, oregano, ulei de masline, patrunjel. Aceasta reteta de fasole cu legume la cuptor este o optiune sanatoasa si delicioasa pentru un pranz sau o cina echilibrata. Fasolea aduce o sursa importanta de proteine vegetale, in timp ce legumele adauga vitamine, […]
Gigantes plaki – fasole greceasca la cuptor
PrinteazaGigantes plaki cu: fasole, ulei de masline, ceapa, usturoi, pasta de tomate, rosii, zahar, oregano, scortisoara, patrunjel.
Ingrediente:
- 400g de fasole uscată mare
- 3 linguriţe ulei de măsline extra virgin, plus extra pentru servit
- 1 ceapă tocată mărunt
- 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
- 2 linguriţă paste de tomate
- 800g roşii, fără pieliţă si tăiate în bucăţi mari
- 1 lingură de zahăr
- 1 lingură de oregano uscat
- 1 praf de scorţişoară
- 2 linguriţe de pătrunjel tocat mărunt, plus extra pentru servit
Mod de preparare:
Lăsaţi boabele peste noapte în apă multă. Scurgeţi, clătiţi, apoi puneţi-le într-o oală, acoperite cu apă.
Lăsaţi să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 50 de minute, până devin uşor moi, dar nu prea mult. Scurgeţi, apoi daţi deoparte.
Inoelziţi cuptorul la 180° C. încălziţi uleiul de măsline într-o tigaie mare, adăugaţi ceapa şi usturoiul, apoi lăsaţi la foc mediu timp de 10 minute până se înmoaie, dar nu se colorează.
Adăugaţi pasta de tomate, lăsaţi Ia foc încă un minut adăugaţi ingredientele rămase şi lăsaţi la foc mic timp de 2-3 minute.
Condimentaţi bine, adăugaţi boabele de fasole şi amestecaţi.
Puneţi totul într-o tavă mare, apoi lăsaţi la cuptor timp de aproximativ o oră, fără să amestecaţi, până când boabele se înmoaie.
Boabele absorb toate aromele, iar sosul se întăreşte. Lăsaţi să se răcească, apoi presăraţi pătrunjel şi stropiţi cu puţin ulei de măsline înainte de servire.
Pofta buna!
poate iti place si:
Fasole cu Legume la Cuptor
Fasole cu bacon la cuptor
Fasole cu bacon la cuptor din: fasole, ceapa, ulei, bacon, bulion, sare, piper. Ingrediente: o conservă mare fasole gata fiartă o ceapă 2 linguri ulei 250g bacon sare piper o foaie dafin 2 linguri bulion Mod de preparare: Ceapa curăţată se taie mărunt şi se căleşte în ulei. Se presară un praf de sare şi, […]
Pofta buna!