Friptură de Curcan cu Glazură de Miere – un preparat elegant și savuros, ideal pentru mese festive sau cine speciale. Această rețetă combină suculența cărnii de curcan cu dulceața subtilă a mierii, rezultând un gust rafinat și deosebit. Friptura de curcan este bogată în proteine și săracă în grăsimi, fiind o alegere excelentă pentru o […]
Gnocchi de casa cu branza
PrinteazaGnocchi de casa cu branza din: cartofi, faina, ou, sare, ulei, unt, branza.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 400 g făină
- 1 ou
- sare
- 1 lingură ulei
- 3 linguri unt
- 300 g brânză rasă
Mod de preparare:
Gnocchi de casa cu branza: Cureţi cartofii şi îi fierbi în apă cu sare, îi scoţi şi îi zdrobeşti ca pentru piure, apoi îi laşi să se răcească.
Ii amesteci cu oul, făina şi cu sare, după gust, şi frămânţi un aluat elastic. Presari făină din belşug pe masă şi formezi din el un şnur, din care tai gnochi de aproximativ 2-2,5 cm, îi apeşi uşor cu dinţii unei furculiţe ca să le faci modelul de gnochi.
Procedezi astfel până când termini aluatul, îi laşi la uscat, apoi îi fierbi în apă cu sare şi ulei până când se ridică la suprafaţă.
Ii strecori şi aşa fierbinţi îi amesteci cu untul şi cu brânza, apoi îi aşezi într-un vas uns cu 1 lingură de unt şi îi dai la cuptorul încins 15 minute.
Pofta buna!
Friptură de Curcan cu Glazură de Miere