Gnocchi umplute cu spanac si ricotta
PrinteazaGnocchi umplute cu spanac si ricotta din: paste gnocchi, spanac, ricotta, bacon, ceapa, ulei de masline, nucsoara, sare, piper, faina, unt, lapte.
Ingrediente:
- 350 g paste gnocchi
- 500 g spanac
- 250 g ricotta
- 100 g bacon
- 1 ceapă mică
- 2 linguri ulei de măsline
- nucşoară
- piper
- sare
Pentru sosul bechamel:
- 30 g făină
- 1 lingură unt
- 800 ml lapte
- nucşoară
- piper
- sare
Mod de preparare:
Fierbi spanacul timp de 1 minut, îl scurgi într-o sită şi îl laşi la scurs.
Incingi uleiul într-o tigaie, adaugi baconul tăiat mărunt, ceapa şi rumeneşti uşor la foc moderat.
Adaugi spanacul şi amesteci totul pe foc mic. Laşi apoi la răcit.
Adaugi ricotta şi amesteci totul bine. Potriveşti gustul de sare şi de piper. Fierbi pastele doar jumătate din timpul de fierbere indicat pe ambalaj.
Amesteci bine masa de spanac si umpli pastele degnocchi său le aşezi în straturi, în tavă.
Pregăteşti sosul bechamel aşa: încingi untul într-o oală, adaugi făina şi o prăjeşti scurt în unt, amestecând continuu cu telul.
Adaugi laptele în timp ce amesteci cu telul. Potriveşti de sare, piper şi nucşoară şi fierbi amestecând în continuare timp de 5-10 minute.
Pui pastele umplute, una lângă alta într-un vas de yenna, torni sosul bechamel deasupra şi coci preparatul timp de 10-15 minute în cuptor la 200° C.
Gnocchi umplute cu spanac si ricotta
Pofta buna!