Gogoşele cu mac
PrinteazaGogoşele cu mac din: drojdie, zahar pudra, faina, sare, lapte, gem de prune, rom, mac.
aluat:
- 25 g drojdie
- 100 g zahar pudra
- 500 g faina
- 1 praf sare
- 70 g unt topit
- circa 250 ml lapte caldut
glazura:
- 3 linguri gem de prune
- 1 lingura rom
- 2 linguri unt
- 4-5 lingura mac macinat
- 2-3 linguri zahar pudra
Mod de preparare:
Intr-un bol se amestecă drojdia cu 1 lingură de zahăr pudră; se acoperă cu un prosop textil şi se lasă să crească la căldură.
Intr-un castron mare se amestecă restul de zahăr cu făină şi un praf de sare. Se face o gropiţă la mijloc şi se pune înăuntru plămădeala şi untul topit.
Se toarnă laptele călduţ şi se frământă un aluat omogen. Se acoperă cu prosop şi se lasă să crească la căldură 1 oră.
Se modelează bile din aluat şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt; se coc cca 20-25 min. în cuptorul încins la 175 °C.
Intre timp se încălzeşte gemul cu rom şi unt şi se amestecă bine.
Gogoşelele fierbinţi se ung cu acest amestec şi se pudrează cu mac amestecat cu zahăr pudră. Se servesc imediat.
Gogoşele cu mac
Pofta buna!