Gogoşele cu mac

Printeaza

Gogoşele cu mac din: drojdie, zahar pudra, faina, sare, lapte, gem de prune, rom, mac.

Ingrediente:Gogosele_cu_mac

aluat:

  • 25 g drojdie
  • 100 g zahar pudra
  • 500 g faina
  • 1 praf sare
  • 70 g unt topit
  • circa 250 ml lapte caldut

glazura:

  • 3 linguri gem de prune
  • 1 lingura rom
  • 2 linguri unt
  • 4-5 lingura mac macinat
  • 2-3 linguri zahar pudra

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se amestecă drojdia cu 1 lingură de zahăr pudră; se acoperă cu un prosop textil şi se lasă să crească la căldură.

Intr-un castron mare se amestecă restul de zahăr cu făină şi un praf de sare. Se face o gropiţă la mijloc şi se pune înăuntru plămădeala şi untul topit.

Se toarnă laptele călduţ şi se frământă un aluat omogen. Se acoperă cu prosop şi se lasă să crească la căldură 1 oră.

Se modelează bile din aluat şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt; se coc cca 20-25 min. în cuptorul încins la 175 °C.

Intre timp se încălzeşte gemul cu rom şi unt şi se amestecă bine.

Gogoşelele fierbinţi se ung cu acest amestec şi se pudrează cu mac amestecat cu zahăr pudră. Se servesc imediat.

Gogoşele cu mac

Gogosele_cu_mac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.