Gogosi cu carnati si sos picant

Printeaza

Gogosi cu carnati si sos picant din: faina, cartofi, lapte, drojdie, sare, ou, ulei, cas afumat, ceapa, ardei gras, ardei iute, suc de rosii, foi de dafin, frunze de telina, miere, faina.

Ingrediente:Gogosi_cu_carnati_si_sos_picant

pentru gogosi:

  • 600 g faina
  • 200 g cartofi
  • cate 100 ml lapte si apa
  • 30 g drojdie proaspata
  • sare
  • 1 ou
  • 200 ulei pentru prajit
  • 100 g cas afumat

pentru sos:

  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei iute
  • 1/2 l suc de rosii
  • sare
  • piper
  • 2 foi de dafin
  • cateva frunze de telina
  • 100 ml ulei ulei
  • cate 1 lingura miere si faina

 

Mod de preparare:

Fierbi cartofii, îi decojeşti şi ii zdrobeşti. Cerni făina într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui cartofii, oul, 1 linguriţă de sare, drojdia dizolvată în apa călduţă şi laptele călduţ.

Frămânţi aluatul cu mâinile unse cu 2 linguri ulei, până când nu se mai lipeşte de vas.

Il laşi să crească la cald 3/4 oră şi îl întinzi pe masa presărată cu făină, în strat de 7-8 mm. îl tai în discuri de 7-8 cm. Pe fiecare bucată pui câteva rondele de cârnaţi şi cubuleţe de caş.

Lipeşti marginile aluatului. Le prăjeşti în ulei, la foc mediu.

Pregăteşti sosul: cureţi, speli şi tai mărunt legumele. Căleşti în ulei ceapa şi ardeii. Stingi cu sucul de roşii, adaugi condimentele şi scazi sosul până se îngroaşă.

La sfârşit, pui făina dizolvată în 50 ml apă, mierea, sare şi piper după gust. Serveşti gogoşile calde, cu sos.

Gogosi cu carnati si sos picant

Gogosi_cu_carnati_si_sos_picant

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.