Gogosi cu carnati si sos picant
PrinteazaGogosi cu carnati si sos picant din: faina, cartofi, lapte, drojdie, sare, ou, ulei, cas afumat, ceapa, ardei gras, ardei iute, suc de rosii, foi de dafin, frunze de telina, miere, faina.
pentru gogosi:
- 600 g faina
- 200 g cartofi
- cate 100 ml lapte si apa
- 30 g drojdie proaspata
- sare
- 1 ou
- 200 ulei pentru prajit
- 100 g cas afumat
pentru sos:
- 1 ceapa
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei iute
- 1/2 l suc de rosii
- sare
- piper
- 2 foi de dafin
- cateva frunze de telina
- 100 ml ulei ulei
- cate 1 lingura miere si faina
Mod de preparare:
Fierbi cartofii, îi decojeşti şi ii zdrobeşti. Cerni făina într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui cartofii, oul, 1 linguriţă de sare, drojdia dizolvată în apa călduţă şi laptele călduţ.
Frămânţi aluatul cu mâinile unse cu 2 linguri ulei, până când nu se mai lipeşte de vas.
Il laşi să crească la cald 3/4 oră şi îl întinzi pe masa presărată cu făină, în strat de 7-8 mm. îl tai în discuri de 7-8 cm. Pe fiecare bucată pui câteva rondele de cârnaţi şi cubuleţe de caş.
Lipeşti marginile aluatului. Le prăjeşti în ulei, la foc mediu.
Pregăteşti sosul: cureţi, speli şi tai mărunt legumele. Căleşti în ulei ceapa şi ardeii. Stingi cu sucul de roşii, adaugi condimentele şi scazi sosul până se îngroaşă.
La sfârşit, pui făina dizolvată în 50 ml apă, mierea, sare şi piper după gust. Serveşti gogoşile calde, cu sos.
Gogosi cu carnati si sos picant
Pofta buna!