Gogoşi cu dovleac si vin

Printeaza

Gogoşi cu dovleac din: dovleac, faina, portocala, oua, vin, zahar, ulei, zahar pudra.

Ingrediente:Gogoşi cu dovleac si vin

  • 250 g dovleac
  • 200 g făină
  • 1 portocală
  • 3 gălbenuşuri
  • 200 ml vin roşu
  • 150 g zahăr
  • ulei
  • 2 linguri zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Cureţi dovleacul de coajă şi seminţe şi îl tai felii pe care le fierbi în apă clocotită cu puţină sare. Fiert, îl scoţi, îl laşi să se scurgă, îl pasezi şi adaugi coaja rasă de portocală.

Cerni făina într-un castron, pui gălbenuşurile, apoi începi să frămânţi încorporând treptat piureul de dovleac şi vinul până obţii un aluat omogen pe care-l laşi deoparte pentru o oră. lei apoi cu lingura din compoziţie şi prăjeşti gogoşile în ulei încins.

După ce le-ai pregătit, le aşezi pe un şervet de hârtie care să absoarbă surplusul de ulei şi le pudrezi cu zahăr pudră.

Gogoşi cu dovleac

Gogoşi cu dovleac

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.