Gogosi cu frisca
PrinteazaGogosi cu frisca din: faina, oua, lapte, zahar, drojdie, sare, coaja de lamaie, zahar, smantana, menta, ulei, dulceata de afine.
- 500 g faina
- 3 oua
- 200 ml lapte cald
- 4 linguri zahar
- 1 cub de drojdie
- 1 praf de sare
- coaja rasa de lamaie
- 1 lingura zahar
- 300 ml smantana dulce
- menta proaspata
- 1 l ulei (pentru prajit)
- 200 g dulceata de afine
Mod de preparare:
Pentru maia, amesteci drojdia cu 50 ml de lapte cald şi o lingură de zahăr. Laşi deoparte 30 de minute. Mixezi ouăle cu restul de zahăr, sarea şi coaja rasă de lămâie. Cerni făina, adaugi maiaua şi compoziţia cu ouă. Frămânţi ingredientele şi torni treptat , laptele cald până obţii un aluat elastic. Laşi la dospit 1 oră.
Intinzi cu sucitorul o foaie destul de groa să şi decupezi cerculeţe cu gura unui pahar. Dai deoparte pentru 45 de minute Separat, mixezi smântână cu o lingură de zahăr până obţii frişca.
Incingi uleiul şi prăjeşti gogoşile în baie de ulei. Le pui la scurs pe şerveţele absorbante. Când s-au mai răcorit, le decorezi cu frişcă, cu boabe de afine din dulceaţă şi cu mentă proaspătă.
Gogosi cu frisca
Pofta buna!