Gogoşi cu iaurt şi prune

Printeaza

Gogoşi cu iaurt şi prune din: ou, zahar, iaurt, bicarbonat de sodiu, prune, scortisoara, sare, faina, ulei, zahar pudra cu aroma de vanilie.

Ingrediente:

  • 1 ou
  • 3 linguri zahar
  • 150 g iaurt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 5 prune grase
  • 1 varf de cutit scortisoara
  • 1 praf de sare
  • circa 200 g faina
  • 250 ml ulei
  • 1 plic zahar pudra cu aroma de vnailie, pentru decor

 

Mod de preparare:

Speli prunele, le cureti de samburi si le tai cubulete, dupa care le presari cu scortisoara.  Mixezi într-un bol oul cu sarea, zahărul, iaurtul şi bicarbonatul.

Adaugi trep­tat făină, până când obţii un aluat ceva mai vâscos decât o smântână, dar care să poată fi turnat cu uşurinţă. încorporezi în aluat prunele mărunţite.

Incingi uleiul într-o cratiţă mică. Torni câte o lingură de compoziţie şi prăjeşti gogoşile până devin rumene. Le scoţi pe şervete absorbante şi, calde, le presari cu zahăr cu aromă de vanilie.

Gogoşi cu iaurt şi prune

Gogosi_cu_iaurt_si_prune

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.