Gulas gustos si savuros

Printeaza

Gulas gustos si savuros din: pastarnac, seminte de chimen, sare, cartofi, pudra de paprika, frunze de telina, rosii, ardei, morcovi, usturoi, ceapa, untura, carne de vita si piper.

Ingrediente:Gulas

  • 1 pastarnac taiat cubulete
  • 1 lingurita seminte de chimen macinate
  • sare dupa gust
  • 2-3 cartofi medii taiati cubulete
  • 1 frunza de dafin
  • 1 lingura pudra de paprika
  • 1-2 frunze de telina
  • 2 rosii medii curatate de coaja si taiate (sau o lingura pasta de rosii)
  • 2 Ardei verzi taiati felii subtiri
  • 1-2 morcovi taiati cubulete
  • 2 catei de usturoi
  • 2 cepe tocate
  • 2 linguri untura (sau ulei)
  • 600 gr carne de vita taiata in cubulete
  • piper dupa gust

 

Mod de preparare:

Se pune uleiul sau untura intr-o oala la incalzit, se adauga ceapa si se lasa sa fiarba inabusit pana devine aurie.

Se presara paprika si se amesteca bine pentru a nu se lipi. Se adauga bucatile de carne de vita si se soteaza pana ce capata o culoare maroniu-aurie.

Se adauga usturoiul, chimenul, sarea, piperul, foaia de dafin, se adauga apa cat sa acopere continutul si se lasa sa fiarba la foc mic.

Cand carnea e pe jumatate fiarta (aproximativ 1,5 ore) se adauga bucatile de morcovi, pastarnacul, cartofii, frunzele de telina si sare daca este cazul.

Se adauga 2-3 cesti de apa. Cand mancarea este aproape gata se adauga rosiile si ardeii.

Se lasa la foc mic cateva minute.

Gulas gustos si savuros

Gulas

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.