Mazarea ste o sursă excelentă de proteine vegetale, fibre dietetice, vitamine și minerale. Conține vitaminele A, C, K, B1, B2, B3, B6, acid folic, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu și zinc.
Ingrediente:
1 kg mazăre congelată
2 cepe potrivite ca mărime
5 morcovi
2 rădăcini de pătrunjel
1 felie ţelină
mărar verde
sare
1 linguriţă mix de legume
piper
100 ml ulei
Mod de preparare:
Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Morcovii, pătrunjelul şi ţelina se curăţă, se spală şi se taie rondele.
Apoi se pune uleiul într-o cratiţă, se adaugă ceapa, morcovul, pătrunjelul şi ţelina şi se pun la călit împreună cu 100 ml apă.
Se lasă să se călească 10 minute după care se adaugă mazărea congelată, se amestecă uşor şi mai lăsăm 10 minute să se călească împreună cu morcovul şi ceapa.
Apoi, se pune apă caldă atât cât să acopere mazărea, se condimentează cu sare şi piper şi lăsăm să fiarbă la foc mic.
Când mazărea este fiartă, se adaugă şi mărarul, mai lăsăm 3 minute, luăm de pe foc şi o pasăm cu mixerul sau blenderul.
Mancare de mazăre din: mazare verde, suc de rosii, rosii, ardei capia, ardei gras, faina, ceapa, praz, usturoi, ulei, patrunjel, sare, piper, varza murata si marar. Ingrediente: 750 g mazăre verde 150 ml suc de roşii 3 roşii un ardei capia un ardei gras o lingură de făină o ceapă o jumătate de fir de […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.