Iepure în Sos de Vin Roșu din: iepure, vin rosu sec, ceapa, usturoi, morcovi, telina, frunze de dafin, cimbru, sare, piper, patrunjel. Carnea de iepure este cunoscută pentru gustul său subtil și textura delicată. Această rețetă de iepure în sos de vin roșu este perfectă pentru o cină elegantă sau pentru a vă răsfăța familia […]
Iepure cu vin alb – reteta gustoasa
PrinteazaIepure cu vin alb din: pulpe de iepure, ceapa, ciuperci, bacon, vin alb, patrunjel, cimbru, foi de dafin, ulei, faina, sare si piper.
Ingrediente:
- 4 pulpe de iepure
- 2 cepe mari
- 300 g ciuperci
- 150 g bacon
- 300 ml vin alb
- o legatura patrunjel
- o legatura cimbru
- 2 foi dafin
- 3 linguri ulei
- o lingura faina
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea se spală, se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie si se presară cu făină.
Se încinge uleiul într-o cratiţă şi se rumenesc pulpele pe ambele părţi.
Se presară sare si piper. In cratiţă se adaugă vinul, ceapa tăiată peştişori, baconul şi legăturile de pătrunjel si cimbru, legate cu foile de dafin.
Se acoperă cu capac şi se lasă să fiarbă 20 de minute.
După acest timp, se ia capacul, se adaugă ciupercile şi se mai lasă la fiert 20 de minute.
Se serveşte foarte cald, eventual presărat cu pătrunjel.
Iepure cu vin alb
Pofa buna!
Carnea de iepure: Beneficii, Contraindicatii, Valori Nutritionale si Retete Delicioase cu Carne de Iepure. Carnea de iepure este cunoscută pentru textura sa delicată și gustul său fin. Cele mai apreciate părți ale iepurelui sunt pulpele și fileul. Pulpele, adică picioarele din spate, sunt considerate deosebit de fragede și gustoase, având o textură bogată și o […]
Carne de iepure cu legume din: iepure, ulei de masline, ceapa, usturoi, morcovi, telina, vin rosu, bulion, supa de pui, frunze de dafin, cimbru, sare, piper. O sursă sănătoasă de proteine, este scăzută în grăsimi și calorii, ceea ce o face o opțiune sănătoasă pentru persoanele care încearcă să piardă în greutate sau să mențină […]
Pofta buna!