Iepure la tava cu telina, morcovi si rosii
PrinteazaIepure la tava cu telina, morcovi si rosii din: pulpe posterioare de iepure, ceapa, telina, morcovi, rosii, ardei gras, ulei, foi de dafin, ienibahar, seminte de coriandru, vin, cimbru, usturoi.
- 2 pulpe posterioare de iepure
- 4 cepe potrivite
- 3-4 tulpini telina
- 1 radacina telina mica
- 2 morcovi
- 4-5 rosii mari bine coapte
- 1 ardei gras galben
- 100 ml ulei
- 2-3 foi de dafin
- 3-4 boabe ienibahar sau ienupar
- 1 lingurita seminte de coriandru
- 1 lingurita piper boabe
- 500 ml vin alb sec
- 1 lingurita rasa cimbru uscat
- 3-4 catei de usturoi
Mod de preparare:
Curăţaţi pulpele de pieliţe şi eventuale fire de păr rămase de la tranşare, spălaţi-le şi opăriţi-le 20-30 de secunde într-o cratiţă cu apă clocotită. Puneţi apoi pulpele de iepure într-un castron şi puneţi peste acestea vinul, 50ml ulei, rădăcina de ţelină curăţată, spălată şi dată pe răzătoarea mare, foile de dafin, boabele de piper, cimbrul, ienibaharul, căţeii de usturoi tocaţi mărunt, coriandrul şi sare după gust.
Acoperiţi castronul cu folie de plastic şi puneţi-l la frigider pentru cel puţin 24 de ore. Puneţi pulpele de iepure marinate într-o tavă adâncă şi împrejurul acestora puneţi ardeiul gras, tulpinile de ţelină şi morcovii, toate acestea tăiate în cubulete.
Opăriţi roşiile, curăţaţi-le de pieliţă, tăiaţi-le în bucăţi mai mari şi puneti-le şi pe ele în tavă, peste celelalte legume. Adăugaţi şi ceapa curăţată spălată şi tăiată în Puneţi peste toate cele din tavă baiţul strecurat şi uleiul rămas.
Adăugaţi atâta apă cât să acopere toate cele din tavă, potriviţi de sare, apoi puneţi tava în cuptorul încins. Coaceţi pulpele de iepure la foc mic, spre potrivit, până când carnea este bine pătrunsă şi frumos rumenită deasupra.
Iepure la tava cu telina, morcovi si rosii
Pofta buna!