Homarul face parte din categoria crustaceelor și este considerat o delicatesă în multe culturi culinare. Homarul, cu carapacea sa distinctivă și cleștii mari, este o delicatesă apreciată în bucătăriile de pe întreg globul. Acești crustacei aparțin ordinului Decapoda și sunt în principal două tipuri: homarul european (Homarus gammarus) […]
Inghetata de trandafiri cu migdale
PrinteazaInghetata de trandafiri cu migdale: amestecă 1 lingură amidon cu 4 linguri lapte rece. adaugă 500 ml lapte şi 5 linguri zahăr şi se amestecă într-o crăticioară; se dau în clocot, apoi se reduce focul şi se lasă să fiarbă la foc moale 3-4 min.
lasă să se răcească bine, apoi se adaugă 100 g frişcă, apoi 8-10 petale de trandafiri roşii şi câteva picături de esenţă de trandafiri şi se amestecă bine.
aşază într-un vas plat şi se dă la congelator, înainte de a se întări complet, se scoate şi se împarte compozitia in doua; cele 2 portii se bat cu blenderul si se inglobeaza 50 g migdale tocate. Se da la congelator.
Inghetata de trandafiri cu migdale
Pofta buna!
Varză delicioasă calită: rețeta tradițională
Rețeta Tradițională din varza, ceapa, morcovi, ulei de masline, usturoi, bulion de rosii, sare, piper, boia dulce. Ingrediente: 1 varză medie, tăiată mărunt 2 cepe mari, tocate 2 morcovi, tăiați în rondele subțiri 2 linguri de ulei de măsline 2 căței de usturoi, mărunțiți 1/2 cană de bulion de roșii Sare […]