Inimi cu scorţişoară

Printeaza

Inimi cu scorţişoară din: faina, drojdie, lapte dulce, oua, zahar tos, esenta de rom, zahar vanilat, scortisoara, portocala, mure, ulei, zahar, gem de mure.

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 20 g drojdie
  • 200 ml lapte dulce
  • două ouă
  • 100 g zahăr tos
  • o lin­gură cu esenţă de rom
  • două pliculeţe zahăr vanilinat
  • o linguriţă cu scorţişoară
  • o portocală
  • 200 g mure
  • ulei
  • sare
  • zahăr pudră
  • gem de mure

 

Mod de preparare Inimi cu scorţişoară:

Drojdia se dizolvă în puţin lapte călduţ, se adaugă făină cât să rezulte un aluat lichid şi se lasă să dospească zece minute.

Restul de făină se cerne într-un bol şi în mijloc se pune drojdia dospită.Se toarnă restul de lapte călduţ în care s-a dizolvat zahărul tos, puţină sare, zahărul vanilinat şi ouăle.

Se adaugă esenţa de rom, 70 ml ulei, coaja rasă de porto­cală, scorţişoara şi se frământă până rezultă un aluat omogen, nelipicios.

Se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească la loc cald până îşi dublează volumul.

Se întinde o foaie potrivit de groasă, se decupează inimioare cu o formă pentru bis­cuiţi şi se lasă să crească zece minute.

Se prăjesc în ulei încins, se scot cu o spumieră pe un şervet absorbant şi se presară zahăr pudră.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.