faina, drojdie, lapte, zahar, oua, unt, sare, coaja de portocala, cacao, alune. Ingrediente pentru aluat: 500 grame de făină 7 grame de drojdie uscată 200 ml de lapte călduț 100 grame de zahăr 2 ouă 100 grame de unt moale 1 linguriță de sare Coaja rasă […]
Jambon cu praz la cuptor
PrinteazaJambon cu praz la cuptor din: jambon, praz, morcov, rosii, masline, ulei, patrunjel, lamaie, sare si piper.
Ingrediente:
- 400 g jambon de porc crud uscat
- 4 fire de praz
- 1 morcov
- 4 rosii
- 50 g masline fara samburi
- 100 g ulei
- 1 legatura patrunjel
- 1 lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi jambonul în cuburi cu latura de aproximativ 1 cm. Curăţaţi prazul, spălaţi-l şi tăiati-l în segmente de circa 2 cm.
Curăţaţi morcovul, spălaţi-l şi tăiaţi-l în cubuleţe. Roşiile opăriţi-le, curătaţi-le de pieliţă şi tăiaţi-le în cubuleţe.
Puneţi toate acestea într-un vas ceramic termorezistent, adăugaţi uleiul, măslinele, 50ml apă, sare şi piper, după gust şi puneţi vasul în cuptorul încins.
Coaceti la foc potrivit circa 40 de minute, apoi spre final adăugaţi pătrunjelul tocat mărunt.
Serviti jambonul cu praz cald, totul stropit cu sosul din vas şi ornaţi cu feliuţe de lămâie.
Jambon cu praz la cuptor
Pofta buna!
Ruladă Buturugă de Crăciun cu Ganache de Ciocolată
Ruladă Buturugă de Crăciun cu Ganache de Ciocolată din: oua, zahar, cacao, praf de copt, esenta de vanilie, ciocolata, smantana, unt, zahar pudra. Rulada Buturugă de Crăciun, cunoscută și sub numele de “Bûche de Noël”, este o rețetă tradițională de sărbătoare în Franța. Această variantă clasică combină un blat pufos de ciocolată cu un ganache […]
Imi place jambonul asta cum l-ai facut