Kapunata cu masline
PrinteazaO reteta delicioasa de kapunata cu masline din: rosii, ardei grasi verzi, vinete, telina verde, usturoi, ceapa, cimbru, busuioc, ulei de masline, otet, zahar, sare, piper, capere si masline negre.
- 3 rosii
- 2 ardei graşi verzi
- 2 vinete
- 2 fire ţelină verde
- 3 căţei de usturoi
- 2 cepe
- 1 fir cimbru
- 1 fir busuioc
- 5 linguri ulei de măsline
- 3 linguri oţet
- 1 linguriţă zahăr
- sare
- piper
- 150 g măsline negre fără sâmburi
- 2 linguri capere (de la borcan)
Mod de preparare:
Se opăresc roşiile, se decojesc şi se taie pulpa cuburi. Se curăţă ardeii graşi şi se taie fâşii. Vinetele se spală şi se taie cuburi. Se curăţă ţelina şi se taie felii. Se toacă usturoiul şi ceapa se taie felii. Se toacă busuiocul şi cimbrul.
Se încinge uleiul şi se căleşte ceapa. Se adaugă legumele pregătite, usturoiul, oţetul, zahărul, cimbrul, busuiocul, sare şi piper; se acoperă şi se înăbuşă 20-30 min. Cu puţin înainte de a fi gata, se adaugă caperele şi măslinele.
Se ornează cu seminţe de pin şi busuioc. Se serveşte caldă sau rece.
Kapunata cu masline
Pofta buna!