Lasagna cu spanac si mozzarella din: foi de lasagna, mozzarella, spanac, ceapa, unt, rosii cherry, lapte, faina, oua, unt, branza fruyere, sare, piper alb, nucsoara.
Ingrediente:
1 cutie cu foi de lasagna
125 g mozzarella
500 g spanac
1 ceapa
50 g unt
cateva rosii cherry
pentru sos:
500 ml lapte
50 g faina
2 oua
75 g unt
150 g branza Gruyere sau cascaval
sare
piper alb
nucsoara
Mod de preparare:
Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în unt.
Adaugă spanacul opărit separat şi scurs, presară un praf de sare şi lasă-l să se înăbuşe puţin. Separat, topeşte untul.
Presară făina şi amestecă. După 1-2 minute, toarnă laptele încălzit şi bate până ce obţii un sos omogen.
Adaugă 1/4 linguriţă cu nucşoară, potriveşte gustul de sare şi piper. Când sosul alb s-a răcorit, încorporează ouăle bătute şi brânza rasă.
Montează lasagna: pune un strat de foi de lasagna în tava unsă cu unt, întinde câteva linguri cu sos alb, apoi spanac şi felii de roşie. Repetă până ce termini foile şi umplutura.
Presară mozzarella şi lasă la cuptor, la foc moderat, aproximativ 45-50 de minute.
Lasagna cu spanac din: spanac, sare, ceapa, rosioare, usturoi, unt, faina, lapte, smantana, ierburi aromatice, oua, piper, foi de lasagna, branza fotina, patrunjel. Ingrediente: 2 kg spanac frunze sare 200 g ceapă 600 g roşioare (pe vrej) 1-2 căţei de usturoi 50 g unt 40 g făină 300 ml lapte 250 ml smântână dulce 1 […]
Lasagna cu spanac si dovleac din: dovleac, ulei, ceapa, usturoi, carne tocata, rosii, bulion, chutney picant, sare, piper, spanac, parmezan, maghiran, foi de lasagna. Ingrediente: 500 g dovleac, tăiat în cubuleţe 2 linguri cu ulei de măsline 1 ceapă curăţată şi tăiată mărunt 2 căţei de usturoi, curăţaţi şi zdrobiţi 300 g carne tocată 400 g […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.