Legume cu sos
PrinteazaLegume cu sos din: mazare, morcovi, fasole verde, cartofi, ridichi, zahar, patrunjel verde, sare, ulei, zeama de lamaie.
- 200 g boabe mazare
- 2 morcovi
- 100 g fasole verde
- 3-4 cartofi
- 4 ridichi
- 1 lingurita zahar
- patrunjel verde
- sare
- pentru sosul vinegreta:
- 3 linguri ulei
- 2 linguri zama de lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbi mazărea şi fasolea verde în apă cu sare şi o linguriţă de zahăr, scurgi apa în care au fiert şi le aşezi într-un castron.
Fierbi cartofii, cu tot cu coajă, şi morcovii, în apă cu sare, după care îi strecori.
Cureţi de coajă cartofii şi îi tai cuburi, iar morcovii îi tai felii.
Separat, prepari un sos vinegretă, mixând uleiul cu zeama de lămâie, sarea şi piperul, după gust.
Amesteci mazărea, fasolea verde, cartofii şi morcovii, adaugi ridichile tăiate cubuleţe şi pătrunjelul verde, după care asezonezi cu sosul vinegretă.
Legume cu sos
Pofta buna!