Legume inăbuşite la tigaie
PrinteazaLegume inăbuşite la tigaie
Ingrediente:
- 500 g cartofi roşii, fierţi
- 1 gulie
- 4 morcovi
- 2 cepe
- 200 g fasole verde (din conservă sau opărită)
- 2-3 linguri unt
- sare şi
- piper negru, proaspăt măcinat
- 2 linguri praz, tăiat rondele
Mod de preparare:
Se foloseste un vas adânc, neaderent, la foc mic şi acoperit cu capac de mărime porivită.
Curăţă cartofii de coajă şi taie-i în sferturi. Curăţă gulia şi tai-o în bucăţi. Curăţă morcovii şi taie-i în felii groase. Curăţă ceapa şi tai-o în sferturi.
Curăţă fasolea verde şi tai-o în două. Intr-un vas neaderent, încinge untul şi căleşte ceapa, morcovul şi gulia, la foc potrivit, timp de opt minute, amestecând din când în când.
Adaugă cartofii şi fasolea verde şi continuă să sotezi, timp de opt minute. Asezonează cu sare si piper negru proaspăt măcinat. Presară inelele de praz şi serveşte.
Legume inabusite la tigaie
Pofta buna!