Mancare cu carne si orez

Printeaza

O reteta simpla de mancare cu carne si orez din: carne de vita, carne de miel, carne de porc, cognac, ceapa, usturoi, ciuperci, masline, piure de rosii, sare, piper, foi de dafin, chimion, salvie, orez si apa.

Ingrediente:Mancare cu carne si orez

  • 200 gr carne de vită
  • 200 gr carne de miel
  • 200 gr carne de porc
  • 1 păhărel de cognac
  • 1 ceapă
  • 1  căţel de usturoi
  • 150 gr ciuperci proaspete (champignons)
  • 12 măsline negre
  • 2 linguri de piure de roşii
  • 2   linguri de apă
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • chimion
  • salvie
  • 7 linguri de orez
  • 1/4 l apă

 

Mod de preparare:

Carnea o tăiem bucăţele, tăiem mărunt ceapa şi usturoiul, iar mor­covii îi tăiem în rondele. Spălăm şi tăiem în două ciupercile. Incălzim vasul şi frigem carnea. O flambăm cu cognac.

Adăugăm ciupercile, morcovii, usturoiul, măslinele şi piureul de roşii amestecat ou 2 linguri de apă şi încălzim totul în vas. Adăugăm condimentele şi orezul. Peste toate turnăm 1-1/4 l apă fierbin­te, amestecăm bine, punem capa­cul şi fierbem la foc mic cca 15-20 minute. Se serveşte din castron.

Mancare cu carne si orez

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.