Mancare cu carne si orez
PrinteazaO reteta simpla de mancare cu carne si orez din: carne de vita, carne de miel, carne de porc, cognac, ceapa, usturoi, ciuperci, masline, piure de rosii, sare, piper, foi de dafin, chimion, salvie, orez si apa.
Ingrediente:
- 200 gr carne de vită
- 200 gr carne de miel
- 200 gr carne de porc
- 1 păhărel de cognac
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 150 gr ciuperci proaspete (champignons)
- 12 măsline negre
- 2 linguri de piure de roşii
- 2 linguri de apă
- sare
- piper
- foi de dafin
- chimion
- salvie
- 7 linguri de orez
- 1/4 l apă
Mod de preparare:
Carnea o tăiem bucăţele, tăiem mărunt ceapa şi usturoiul, iar morcovii îi tăiem în rondele. Spălăm şi tăiem în două ciupercile. Incălzim vasul şi frigem carnea. O flambăm cu cognac.
Adăugăm ciupercile, morcovii, usturoiul, măslinele şi piureul de roşii amestecat ou 2 linguri de apă şi încălzim totul în vas. Adăugăm condimentele şi orezul. Peste toate turnăm 1-1/4 l apă fierbinte, amestecăm bine, punem capacul şi fierbem la foc mic cca 15-20 minute. Se serveşte din castron.
Mancare cu carne si orez
Poftă bună!