Mancare de fasole cu carnati si oua ochiuri
PrinteazaMancare de fasole cu carnati si oua ochiuri din: carnati, bacon, ulei, rosii, paprika, pasta de rosii, zahar brun, sos brun, fasole, oua, paine prajita cu unt.
- 12 carnati de porc
- 200g cubulete de bacon afumat
- 4 linguri ulei de floarea-soarelui
- 700g rosii pasate
- 1 lingura de paprika afumata
- 3 linguri pasta de rosii
- 1 lingura de zahar brun
- 100g de sos brun
- 3 conserve a cate 400g de fasole alba, scursa si clatita
- 6 oua
- paine prajita cu unt, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 220°C. Tavaleste carnatii si cuburile de bacon prin 1 lingura de ulei, intr-o tava mare.
Da-o la cuptor 20-30 de minute pana cand ingredientele devin rumene si crocante. Ajuta-te de o paleta pentru a desprinde bucatile lipite de tava.
Amesteca rosiile, paprika afumata, pasta de rosii, zaharul, sosul brun, 250ml de apa, putina sare si mult piper.
Adauga acest amestec in tava impreuna cu fasolea.
Pune tava inapoi in cuptor si las-o alte 20 de minute, pana cand mancarea e fierbinte si clocoteste.
Stinge focul, dar lasa tava in cuptor pentru a pastra mancarea calda cat timp faci ochiurile.
Incinge restul de ulei intr-o tigaie mare, sparge ouale si prajeste-le dupa preferinte.
Serveste-le cu carnatii din cuptor si cu multa paine prajita, fierbinte si unsa cu unt.
Mancare de fasole cu carnati si oua ochiuri
Pofta buna!