Ciorbă de Urzici cu Afumătură: o rețetă tradițională românească, care îmbină savoarea verdețurilor de primăvară cu gustul intens și afumat al cărnii. Această ciorbă nu doar că este delicioasă, dar este și extrem de sănătoasă, urzicile fiind cunoscute pentru bogăția lor în vitamine și minerale. Timp de pregătire: 20 minute Timp de gătire: 40 minute […]
Mancare de linte cu carnati picanţi
PrinteazaMancare de linte cu carnati picanţi din: linte, unt, ceapa, chimion, supa de legume, carnati picanti, rosii in bulion, patrunjel verde si sare.
Ingrediente:
- 300 g linte
- 2 linguri cu unt
- 2 cepe
- 1 lingurita cu chimion pisat
- 2-3 cani cu supa de legume (sau apa calduta)
- 300 g carnati picanti
- 1 cutie cu rosii tocate in bulion
- patrunjel verde
- sare
Mod de preparare:
Pune lintea la înmuiat. încinge untul într-o oală mare. Căleşte ceapa tocată doar un minut, amestecând tot timpul.
Adaugă chimionul şi lintea, lasă-le aşa un pic, apoi stinge cu o ceaşcă de supă. Adaugă roşiile în bulion şi dă totul în 1 -2 clocote.
Potriveşte de sare, apoi transferă într-o tavă ceramică.
Pune cârnaţi tăiaţi în felii subţiri ici-colo şi, dacă vrei, încă o ceapă tăiată în rondele.
Dă la cuptorul încins, la foc potrivit, 30-35 de minute, până ce lintea e complet înmuiată.
Presară patrunjel verde tocat si serveste.
Mancare de linte cu carnati picanţi
Pofta buna!
Conservă de zacuscă de fasole. Toamna, anotimpul recoltelor bogate și al preparatelor care aduc confort, este momentul perfect pentru a pregăti zacuscă de fasole, o conservă tradițională românească ce adună laolaltă aromele intense de legume coapte și fumurii. Această zacuscă nu numai că îmbogățește masa de prânz sau cină pe timp de iarnă, dar reprezintă […]
Arata extraordinar mancarea asta de linte