Mancare de linte cu carnati picanţi
PrinteazaMancare de linte cu carnati picanţi din: linte, unt, ceapa, chimion, supa de legume, carnati picanti, rosii in bulion, patrunjel verde si sare.
- 300 g linte
- 2 linguri cu unt
- 2 cepe
- 1 lingurita cu chimion pisat
- 2-3 cani cu supa de legume (sau apa calduta)
- 300 g carnati picanti
- 1 cutie cu rosii tocate in bulion
- patrunjel verde
- sare
Mod de preparare:
Pune lintea la înmuiat. încinge untul într-o oală mare. Căleşte ceapa tocată doar un minut, amestecând tot timpul. Adaugă chimionul şi lintea, lasă-le aşa un pic, apoi stinge cu o ceaşcă de supă. Adaugă roşiile în bulion şi dă totul în 1 -2 clocote. Potriveşte de sare, apoi transferă într-o tavă ceramică.
Pune cârnaţi tăiaţi în felii subţiri ici-colo şi, dacă vrei, încă o ceapă tăiată în rondele. Dă la cuptorul încins, la foc potrivit, 30-35 de minute, până ce lintea e complet înmuiată. Presară patrunjel verde tocat si serveste.
Mancare de linte cu carnati picanţi
Pofta buna!
Arata extraordinar mancarea asta de linte