Mancare de rosii cu vinete, busuioc si oregano
PrinteazaMancare de rosii cu vinete, busuioc si oregano din: rosii, sare, piper, oregano, busuioc, ulei de masline, vinete, ceapa rosie si usturoi.
Ingrediente:
- 1 kilogram rosii
- sare
- piper
- oregano
- busuioc
- 3-4- linguri ulei de masline
- 2 vinete
- 3 cepe rosii
- 4 catei de usturoi
Mod de preparare:
Se scot două vinete din congelator şi se lasă câteva minute să se decongeleze. După ce s-au dezgheţat, se taie bucăţi potrivite cu un cuţit zimţat pentru a le da un aspect plăcut.
Feliile de vânătă se condimentează bine cu sare şi piper, se trec prin pesmet şi se prăjesc în ulei până devin galben-aurii.
Pentru sos, se toacă ceapa fin şi se căleşte în restul de ulei până devine lucioasă. Se adaugă căţeii de usturoi şi roşiile sau, dacă le aveţi puse întregi la congelator şi mai bine, se pun să fiarbă împreună cu vinetele.
După ce au fiert şi au scăzut, se presară deasupra oregano şi busuiocul şi se bagă câteva minute la cuptor. Se serveşte caldă, cu pâine neagră.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- mancare de rosii cu vinete