Ceai de Mărar – cunoscut pentru proprietățile sale digestive și calmante. Mărarul, o plantă aromatică folosită adesea în bucătărie, are numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv ameliorarea problemelor digestive, reducerea inflamațiilor și susținerea sănătății cardiovasculare. Ingrediente: 2 lingurițe de semințe de mărar (sau 1 lingură de frunze de mărar proaspăt) 250 ml apă Miere sau lămâie […]
Mancare macedoneana de legume
PrinteazaMancare macedoneana de legume din: vanata, dovlecei, cartofi, ardei gras, ulei de masline, rosii, usturoi, sare, piper, menta si apa.
Ingrediente:
- 1 vanata medie
- 2 dovlecei medii
- 2 cartofi mari
- 4 bucati ardei gras verde
- ulei de masline
- 1 kg rosii bine coapte
- 1 capatana de usturoi
- sare
- piper
- 2 fire de menta proaspata
- 1 cana cu apa
Mod de preparare:
Speli vânata, dovleceii, cartofii şi ardeii graşi, apoi îi ştergi şi îi tai pe lungime în felii.
Prăjeşti feliile de vinete în ulei de măsline (în baie de ulei).
Apoi aşezi feliile de vinete într-o tavă pe care o dai la cuptor, după ce adaugi şi sosul.
Din 1 kg de roşii, 2 linguri de ulei de măsline, usturoiul curăţat şi pasat, 1 cană cu apă şi 2 fire de mentă, faci un sos pe care îl fierbi.
Condimentezi sosul cu sare şi piper şi îl fierbi timp de 5-10 minute sau mai mult, până se îngroaşă.
Apoi îl adaugi peste vinetele din tavă. Consumi mâncarea fie caldă, fie rece.
Macedonenii sau machedonii, consumă foarte multe preparate pe bază de ardei gras şi vinete.
Mancare macedoneana de legume
Pofta buna!