Ceai picant din: scortisoara, coaja de portocala, lamaie, cuisoare, ghimbir, cardamon. Ingrediente: Un beţişor de scorţişoară de 5 cm Coajă de portocală Stoarce fie o lămâie, fie o lămâie verde 4 cuişoare 1 cm de ghimbir tocat Păstăi de cardamon Mod de preparare: Pune toate ingredientele într-un ibric. Adaugă nişte apă fiartă. Lasă […]
Mancarica de vitel
PrinteazaMancarica de vitel din: carne de vitel, unt, faina, ceapa, zeama de carne, cimbru, dafin, sare, piper, sos de rosii, cabanos si ciuperci.
Ingrediente:
- 1 kg carne
- 1 lingură unt sau untură
- 1 lingură făină
- 2-3 cepe
- 2-3 ceşti zeamă de carne sau apă fiartă
- cimbru
- foaie de dafin
- sare
- piper
- 1 ceaşcă sos de roşii sau bulion
- 10-15 felioare cabanos
- 150 g ciuperci
Mod de preparare:
Spălăm carnea şi o tăiem în bucăţi pe care le rumenim în unt proaspăt.
Cand carnea s-a rumenit, presărăm o lingură de făină şi amestecăm cu o lingură de lemn. Apoi punem 2-3 cepe şi o legătură mare de pătrunjel, tocate cat mai mărunt.
Turnăm în cratiţă zeama de carne, adăugăm puţin cimbru şi o foaie mică de dafin, sare şi piper pisat.
Lăsăm mîncarea să fiarbă pe foc mic timp de o oră (şi mai mult), ca sosul să scadă. Turnăm apoi sosul de roşii, lăsand să mai fiarbă încet pană cand sosul se îngroaşă bine.
Cu cateva minute înainte de a servi la masă, adăugăm 10-15 felioare de cabanos prăjit separat în unt şi 150 g ciuperci înăbuşite dinainte în puţin unt.
Presărăm un vîrf de cuţit de pătrunjel tocat şi servim mancarea foarte caldă cu garnitură de spaghete sau de cuşcuş cu caşcaval.
Pofta buna!
Piept de rata la cuptor cu varza rosie
Piept de rata la cuptor cu varza rosie din: piept de rata, varza rosie, sare, piper, supa de legume, cimbru, napi, mar, otet de mere, nucsoara. Ingrediente: 400 g piept de rață 1 varză roșie mare, de circa 1 kg sare piper 700 ml supă de legume 3 napi 2 rămurele de cimbru sau 2 […]