Marmelada de grapefruit

Printeaza

Marmelada de grapefruit din: grapefruit, lamai, zahar, ghimbir, cimbru.

Ingrediente:Marmelada_de_grapefruit

  • 3 grapefruituri mari
  • 2 lamai
  • 2 cani de zahar brut
  • o lingurita de ghimbir ras
  • o mana de cimbru proaspat

 

 

Mod de preparare:

Scoateţi pulpa grapefruiturilor şi lămâilor, tăiati-o cuburi şi puneţi-o într-un vas cu 3 căni de apă.

Radeti coaja fructelor şi adăugafi-o în vas. Adăugaţi apă cât să acopere amestecul şi fierbeti până clocoteşte.

Micşoraţi flacăra şi fierbeti până se înmoaie coaja citricelor, aproximativ 30 de minute.

Adăugaţi zahărul şi dati încă o dată în clocot.

Reduceţi flacăra la minim şi mai lăsaţi 25 – 30 de minute pe foc. La final, adăugaţi cimbru.

Turnaţi în borcane sterilizate şi sigilaţi.

Marmelada de grapefruit

Marmelada_de_grapefruit

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Prăjiturele moi cu castane

Marmelada de castane

Marmelada de castane din: castane, zahar, apa, vanilie. Ingrediente: 500 g castane fierte sau prăjite 500 g zahăr 250 ml apă 1 păstaie de vanilie     Mod de preparare: Castanele fierte sau prăjite şi curăţate de coajă se fierb până se înmoaie, se pasează şi se strecoară, sau se toacă la maşină, zahărul se […]

 

Grapefruit marmelade

Marmelada clasica de portocale

Marmelada clasica de portocale din: portocale, zahar. Ingrediente: 1500 g portocale 1000 g zahăr gelifiant       Mod de preparare: Portocalele se spală cu apă fierbinte pentru a se curăţa de eventualele substanţe uleioase. 3-4 portocale se curăţă de coajă cu un curăţător, fără a se îndepărta şi membrana albă, şi coaja astfel obţinută […]

 

Marmeladă de zmeură, mentă şi rubarbăr

Marmelada cu portocale, caise si stafide

Marmelada cu portocale, caise si stafide din: caise uscate, zahăr fin, portocale,  gelfix 1:1, scorţişoară măcinată, stafide. Ingrediente: 250 g caise uscate 750 g zahăr fin 6 portocale mari 1 plic gelfix 1:1 1 praf scorţişoară măcinată 50 g stafide Mod de preparare: Se taie caisele fâşii şi.se aşază într-un castron de porţelan; se acoperă cu apă, se presară zahăr […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.