Supă de varză din: varza, ceapa, sare, piper, nucsoara si lapte de soia. Ingrediente: 1 varză de mărime mijlocie o ceapă spaniolă mare, 45 grame de unt sare şi piper după gust ½ lingură plină de sare sau nucşoară 750 mililitri de lapte din soia Mod de preparare: După ce aţi pregătit şi […]
Miel cu verdeata
PrinteazaMiel cu verdeata
Ingrediente:
- 1 pulpa de miel
- 100 g costita afumata
- 3 cepe
- 2 căţei de usturoi
- 3 linguri unt
- 2 legături verdeaţă
- busuioc
- cimbru
- 1 lingură muştar
- 1 ou
- 2 roşii din bulion
- 1 lingură amidon
- sare
- piper
Mod de preparare:
Miel cu verdeata: Cureţi ceapa şi usturoiul, pisezi usturoiul, tai o ceapă mărunt, iar pe cealaltă mai mare.
Tai costiţa bucăţele, o căleşti în ulei şi adaugi peste ea ceapa şi usturoiul mărunţite, 1 lingură de unt şi laşi pe foc 3 minute.
Când toate sunt călite, le amesteci cu verdeaţa tocată, busuioc, cimbru, muştar, ou şi sare şi piper după gust.
Imbraci pulpa de miel în compoziţia de muştar şi verdeaţă şi o aşezi într-un vas care merge la cuptor.
Adaugi restul de unt, ceapa tăiată mare, roşiile când în când o stropeşti cu apă caldă şi cu sosul care se formează în tavă.
Când este gata, scoţi friptura pe o farfurie şi fierbi sosul care s-a format în tavă cu amidonul, ca garnitură, orez cu şofran.
Pofta buna!
Coltunasi cu branza de vaca din: branza de vaca, oua, faina, sare, smantana si unt. Ingredinte: 1/2 kg branza de vaca 3 oua 4 linguri faina sare 1 pahar smantina 2 linguri unt Mod de preparare Se face o foaie de taitei din faina, 2 oua si sare. Se intinde foaia pe planseta, se […]