Miel la cuptor cu rozmarin
PrinteazaMiel la cuptor cu rozmarin
- 2,5 kg carne de miel
- 2 linguri rozmarin proaspăt (caz în care-l vei toca şi dacă e uscat poţi să-l macini cu râşniţa de cafea)
- 1 lămâie de la care îi razi coaja
- 1 linguriţă piper negru măcinat
- 1/2 linguriţă cimbru uscat şi măcinat
- 1/4 linguriţă condimente speciale pentru friptură
- 2 căţei de usturoi pisaţi
Mod de preparare:
Combini toate plantele aromatice şi cu amestecul frumos mirositor rezultat freci toată carnea de miel. Aşa căptuşită, dai canea la frigider, unde trebuie să stea între 2 şi 12 ore. O scoţi, o pui într-o tavă unsă cu ulei şi o dai la cuptor la foc mare timp de 10 minute.
Reduci focul ca să fie potrivit şi o laşi în continuare la cuptor. Din cânc în când o vei uda cu zeama care se formează în tavă în timpul coacerii. Durata maximă în care se coaceeste de 2 ore. Vei obţine astfel 16 gustoase porţii de friptură.
Poftă bună!