Se mixează la blender 200 g frunze de spanac, 100 ml apă plată, 35-40 g miez de nucă, zeama de la ½ lămâie, 1-2 linguri ulei de măsline extravirgin, 3-4 căței de usturoi, câte 1 vârf de cuțit sare și măghiran Este un bun întăritor pentru sistemul imunitar și un energizant natural. Pofta […]
Mille feuille de ardei gras cu spuma de ton
PrinteazaMille feuille de ardei gras cu spuma de ton din: ardei grasi, bucati de ton, branza alba, smantana, mustar, ciboulett, sare si piper.
Ingrediente:
- 4 ardei grasi rosii
- 400 g bucati de ton in suc propriu
- 2 linguri cu branza alba de vaca, batuta
- 2 linguri cu smantana lichida
- 1 lingurita cu mustar seminte
- 1 lingura cu ciboulette tocata
- sare
- piper
Mod de preparare:
Mille feuille de ardei gras cu spuma de ton: Incălziţi grătarul cuptorului.
Tăiaţi flecare ardei în patru, curăţaţi-l de seminţe şi filamente şi puneţi sferturile, unul lîngă altul, cu pieliţa în sus, pe o tavă de teflon.
Băgaţi în cuptor la 20 cm de rezistenţa electrică şi lăsaţi ardeii să se coacă, pînă ce pieliţa se înnegreşte şi se umflă.
Scoateţi tava din cuptor, lăsaţi ardeii să se răcească şi apoi curăţaţi-i.
Zdrobiţi tonul cu furculiţa, apoi încorporaţi brînza de vaci, smîntînă, muştarul şi frecaţi pînă obţineţi un amestec omogen.
Săraţi şi piperaţi. Puneţi amestecul la frigider, timp de 30 de minute.
Luaţi 4 farfurii foarte reci, puneţi un sfert de ardei pe fiecare şi acoperiţi cu spuma de ton.
Repetaţi operaţia de două ori, sfîrşind cu un sfert de ardei şi presăraţi ciboulette. Serviţi rece.
Pofta buna!
Rulouri din sunca si cartofi din: sunca, cartofi, morcov, mazare, sos alb, salata verde, patrunjel. Ingredinte: 100 gr. sunca slaba 2 buc. cartofi fierti 1 buc. morcov o lingura mazare verde fiarta 3 linguri sos alb salata verde patrunjel Mod de preparare Cartofii si morcovii se taie in cuburi, se amesteca cu […]
Pofta buna!