Mingiute cu gem de caise

Printeaza

Mingiute cu gem de caise din: gem de caise, faina, oua, zahar, miere, ulei, drojdie, lapte, sare, zahar vanilat, galbenus.

Ingrediente:Mingiute_cu_gem_de_caise

  • gem de caise
  • 400 g faina
  • 2 oua
  • 75 g zahar
  • 15 g miere
  • 75 ml ulei
  • 1 pliculet cu drojdie
  • 100 ml lapte
  • sare
  • 2 pliculete cu zahar vanilat

Ingrediente pentru uns:

  • 1 galbenus
  • 2 linguri cu lapte

Mod de preparare:

Intr-un castron, pune faina proaspat cernuta, drojdia, zaharul, zaharul vanilat, laptele caldut, uleiul, mierea, ouale si un praf de sare.

Din toate aceste ingrediente, framanta un aluat potrivit de tare. Lasa-l la dospit aproximativ doua ore.

Intinde din el foi subtiri, din care taie rotunduri cu ajutorul unui pahar.

Pe jumatate din ele, pune cate o lingurita cu gem. Acopera cu restul de rotunduri si preseaza bine pe margine cu furculita.

Asaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasa-le la crescut 30 de minute.

Unge-le cu galbenusul batut cu lapte si coace-le la cuptor 30-35 de minute.

Mingiute cu gem de caise

Mingiute_cu_gem_de_caise

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Mingiute energizant

Mingiute energizante

Mingiute energizante din: curmale, unt de arahide, nuca de cocos. Ingrediente: 150 g de curmale 1 lingura unt de arahide 1/2 linguriţe nucă de cocos   Mod de preparare: Se scot sâmburii la 150 g de curmale. Se adaugă 1 lingura unt de arahide şi 1/2 linguriţe nucă de cocos într-un robot de bcătărie şi […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.