Orez cu scorţisoară din: orez brun, apa, zeama de lamaie, scortisoara. Ingrediente: 2 căni de orez brun crud 6 căni de apă 1 lingură de zeamă de lămâie 2 beţigaşe de scorţisoară Mod de preparare: Orez cu scorţisoară: Foloseşte o oală de 3 litri şi amestecă toate ingredientele. Când începe apa să fiarbă, […]
Mingiute cu zahar pudra
PrinteazaMingiute cu zahar pudra din: unt, zahar, oua, apa, faina, praf de copt, ulei, zahar pudra.
Ingrediente:
- 1 lingura de unt moale
- 100 g zahar
- 2 oua
- 3 linguri de apa
- 280 g faina
- 1 ½ lingurita cu praf de copt
- ulei pentru prajit
- 2 linguri zahar pudra
Mod de preparare:
Untul si zaharul le bati cu mixerul pana devin spuma.
Adaugi oualele si apa, amestecand incontinuu cu mixerul la viteza medie.
Incorporezi faina si praful de copt si amesteci bine de tot, pana capata consistenta unui aluat. Iti umezesti mainile cu apa.
Din aluat formezi cam 12-15 bilute cu diametrul de 3 cm. Incalzesti uleiul intr-o cratita la 180 grade C.
Uleiul se considera indeajuns de fierbinte cand are basicute.
Introduci mingiutele in uleiul incins si le invarti cu lingura de lemn sau cu spumiera pe toate partile, sa le patrunda caldura.
Le prajesti astfel pe toate, pana capata o culoare aurie.
Lasi bilutele la scurs un pic, apoi, cand inca sunt calde, le tavalesti prin zahar pudra.
Pofta buna!
Cum se prepara Gulas la ceaun (VIDEO)
Cum se prepara Gulas la ceaun – un fel de mâncare popular în bucătăria ungurească, care îmbină carne, legume și condimente. Gulyásul la ceaun este adesea asociat cu mese în aer liber și este perfect pentru a fi savurat alături de familie și prieteni. Acest preparat este hrănitor și plin de arome, ideal pentru zilele […]
Sunt in cautare de retete de deserturi. Asta pare o reteta interesanta. O sa o incerc.