Miniprăjituri cu brânză
PrinteazaMiniprăjituri cu brânză din: biscuiti amarettini, branza dulce, zahar, suc de lamaie, coaja de lamaie, amidon, oua, smantana si gem de merisoare.
Ingrediente:
- 250 g biscuiti Amarettini
- 400 g branza dulce
- 50 g zahar
- sucul si coaja unei jumatati de lamaie
- 2 linguri amidon
- 2 oua
- 150 g smantana
- 100 g gem de merisoare
Mod de preparare:
Tapetaţi tava cu hârtie pentru copt. Aşezaţi 10 inele de desert (10 cm, 6 cm înălţime) sau formaţi astfel de inele din folie de aluminiu împăturită. Fărâmiţaţi biscuiţii.
Presăraţi pesmetul obţinut pe fundul formelor. Preîncălziţi cuptorul la 180°C.
Puneţi crema de brânză, zahărul şi coaja de lămâie într-un castron şi bateţi-le cu mixerul.
Din când în când, adăugaţi amidonul, sucul de lămâie, ouăle şi smântână. Bateţi ingredientele până obţineţi o cremă densă.
Turnaţi-o peste blatul din pesmet. Potriviţi cuptorul la 160°C şi coaceţi miniprăjiturile cca. 25 de minute.
Lăsaţi-le să se răcorească în cuptorul deschis, apoi scoateţi-le şi lăsaţi-le să se răcească în totalitate, îndepărtaţi hârtia de copt cu grijă, aşezaţi prăjiturelele pe farfurie şi lăsaţi-le peste noapte la frigider.
Amestecaţi gemul cu 50 ml apă, încălziţi-l şi stropiţi prăjiturile cu el.
Eventual, ornaţi-le cu bucăţele de biscuiţi.
Miniprăjituri cu brânză
Poftă bună!
foarte bune mi-au iesit miniprajiturile cu branza, multumesc pentru reteta 🙂