Miniprăjituri cu brânză

Printeaza

Miniprăjituri cu brânză din: biscuiti amarettini, branza dulce, zahar, suc de lamaie, coaja de lamaie, amidon, oua, smantana si gem de merisoare.

 

Ingrediente:

  • 250 g biscuiti Amarettini
  • 400 g branza dulce
  • 50 g zahar
  • sucul si coaja unei jumatati de lamaie
  • 2 linguri amidon
  • 2 oua
  • 150 g smantana
  • 100 g gem de merisoare

 

 

Mod de preparare:

Tapetaţi tava cu hârtie pentru copt. Aşezaţi 10 inele de desert (10 cm, 6 cm înălţime) sau formaţi astfel de inele din folie de aluminiu împă­turită. Fărâmiţaţi biscuiţii.

Presăraţi pesmetul obţinut pe fundul formelor. Preîncălziţi cuptorul la 180°C.

Puneţi crema de brânză, zahărul şi coaja de lămâie într-un castron şi bateţi-le cu mixerul.

Din când în când, adăugaţi amidonul, sucul de lămâie, ouăle şi smântână. Bateţi ingredientele până obţineţi o cremă densă.

Turnaţi-o peste blatul din pesmet. Potriviţi cuptorul la 160°C şi coaceţi miniprăjiturile cca. 25 de minute.

Lăsaţi-le să se răcorească în cuptorul deschis, apoi scoateţi-le şi lăsaţi-le să se răcească în totalitate, îndepărtaţi hârtia de copt cu grijă, aşezaţi prăjiturelele pe farfurie şi lăsaţi-le peste noapte la frigider.

Amestecaţi gemul cu 50 ml apă, încălziţi-l şi stropiţi prăjiturile cu el.

Eventual, ornaţi-le cu bucăţele de biscuiţi.

 

Miniprăjituri cu brânză

Miniprajituri_cu_brânza

 

Poftă bună!

 

 

 

1 comentariu

  1. foarte bune mi-au iesit miniprajiturile cu branza, multumesc pentru reteta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.