Minitarte cu gem de fructe si migdale

Printeaza

Minitarte cu gem de fructe si migdale din: gem de patru fructe (zmeură, căpşuni, afine şi cireşe), migdale măcinate, zahăr, făină, unt de la frigider, ou, sare, merişoare confiate, menta, zahar pudra.

 

Ingrediente:

  • 100g de gem de patru fructe (zmeură, căpşuni, afine şi cireşe)
  • 50g de migdale măcinate
  • 120g de zahăr
  • 150g de făină
  • 120g de unt de la frigider, tăiat cubuleţe
  • 1 gălbenuş de ou
  • un praf de sare
  • 80g de merişoare confiate
  • frunzuliţe de mentă
  • zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare:

Migdalele, făina, zahărul şi sarea se amestecă bine într-un robot de bucătărie. Se adaugă untul şi gălbenuşul şi se mixează în serii de câteva secunde.

Se presează bine compoziţia în patru forme de mini-tarte. Se păstrează câteva linguri de aluat, care se decupează în formă de steluţe sau frunzuliţe.

Se fac găuri în aluat cu ajutorul unei furculiţe, după care se învelesc formele în folie de plastic şi se dau la frigider timp de 1 oră.

Se coc mini-tartele şi frunzuliţele 20 de minute în cuptorul preîncălzit la 200°C, după care se răcesc complet.

Se adaugă gemul în formele de mini-tarte şi se aranjează deasupra frunzuliţele de aluat şi, merişoarele confiate.

Inainte de a le servi şe presară zahăr pudră şi se decorează cu frunzuliţe de mentă.

 

Minitarte cu gem de fructe si migdale

Minitarte_cu_gem_de_fructe_si_migdale

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.