Mix de fasole cu linte
PrinteazaMix de fasole cu linte din: fasole mung, secara, linte, morcovi, dovlecel, busuioc verde, ceapa, boia dulce, ulei de masline, otet balsamic, sos de soia, ardei iute, rosii, frunze de dafin, sare si piper.
- 150 g fasole mung
- 100 g secara
- 100 g linte
- 4 morcovi
- un dovlecel
- busuioc verde
- o ceapa
- boia dulce
- 150 ml ulei de masline
- 50 ml otet balsamic
- o lingura cu sos de soia
- un ardei iute
- 4 rosii
- doua frunze de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fasolea mung se pune la înmuiat cu o seară înainte, se spală şi se fierbe în apă cu sare şi o frunză de dafin. Se clăteşte, se scurge şi se pune într-un bol. Lintea se fiebe în apă cu sare, i se schimbă apa de două ori, apoi se pune la fiert în apă cu sare şi frunza de dafin rămasă.
Se scurge de apă şi se pune peste fasolea mung. Boabele de secară se spală, se fierb în apă cu sare, apoi se scurg şi se pun într-un bol. Morcovii se curăţă de coajă, se fierb zece minute, apoi se taie felii potrivit de groase. Dovlecelul se spală, se taie cuburi sau felii şi se pune pe o farfurie.
Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se căleşte ceapa, se adaugă dovlecelul şi se prăjeşte trei minute pe ambele părţi. Se adaugă morcovii, lintea, fasolea mung şi boabele de secară, se condimentează, se adaugă o linguriţă cu boia dulce şi un pic de apă. Se amestecă şi se ţine pe foc până scade apa.
Se servesc calde sau reci cu salata din rosii, sos de soia, sare, busuioc, otet, ulei si ardei iute.
Mix de fasole cu linte
Pofta buna!