Mancare de gulioare
PrinteazaMancare de gulioare
- 6-7 gulii
- 2 cepe
- 100 g margarina
- 1 linguriţă făină
- 2-3 roşii de gătit
- pătrunjel
- sare
Mod de preparare:
Cureţi gulioarele de coajă, le tai felii pe care le presari cu sare şi apoi le prăjeşti în margarina. Le scoţi şi în grăsimea rămasă pui să se călească cepele tăiate mărunt.
După ce s-au aurit, pui făina desfăcută cu puţină apă. Laşi amestecul să fiarbă câteva minute şi apoi adaugi gulioarele.
Când mâncarea este aproape gata adaugi roşiile trecute prin râzătoare (dar curăţate de pieliţe), laşi să fiarbă ca să se îngroaşe sosul şi după ce stingi focul, presari pătrunjelul fin tocat.
Mâncare de gulioare
Poftă bună!