Mancare delicioasă de vită cu legume
PrinteazaO reteta de mancare delicioasa de vita cu legume din: cartofi noi, morcovi, ulei de masline, ceapa, usturoi, boabe de porumb, piper si friptura de vita. Consumul de cartofi cu coajă este sănătos pentru inimă, şi asta deoarece coaja conţine mai mulţi nutrienţi benefici pentru inimă, printre care potasiu, vitamine B şi foarte multe fibre care contribuie la scăderea nivelului colesterolului.
- 450 g cartofi noi mici tăiaţi în cubuleţe de 5 mm
- 2 morcovi tăiaţi în patru pe lungime şi apoi în cubuleţe
- 5 linguriţe ulei de măsline
- 1 ceapă mijlocie tocată fin
- 2 căţei de usturoi tocaţi fin
- 200 g boabe de porumb congelate
- piper după gust
- 175 g friptură de vită tăiată în cuburi de 1 cm
Mod de preparare:
Se fierb cartofii într-o oală cu apă clocotită aproximativ 6 minute sau până când sunt aproape fierţi. Se adaugă morcovii şi se mai fierb 2 minute. Se scurg.
Se unge o tigaie mare teflonată cu o linguriţă de ulei de măsline. Se adaugă 3 linguriţe de ulei şi se încinge tigaia la foc mediu-mic. Se adaugă ceapa şi usturoiul şi se călesc amestecând des aproximativ 7 minute sau până când ceapa devine sticloasă.
Se măreşte flacăra la mediu-iute. Se adaugă cele 2 linguriţe de ulei de măsline rămase, apoi cartofii şi morcovii, boabele de porumb şi piperul şi se prăjesc, amestecând din când în când, aproximativ 10 minute sau până când legumele încep să formeze o crustă la bază.
Se adaugă carnea şi se presează mâncarea astfel încât să se lege. Se mai prăjeşte totul încă 5 minute sau până când crusta de la bază se rumeneşte. Se serveşte fierbinte.
Variante: Se pregăteşte această reţetă cu cartofi dulci în loc de cartofi noi. Se înlocuieşte friptura de vită cu friptură de piept de pui sau de curcan. Se serveşte cu salată verde asortată şi inele de ceapă roşie.
Mâncare delicioasă de vită cu legume
Poftă bună!