Musaca de peste cu legume din: macrou, vinete, dovlecei, usturoi, rosii, lamaie, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: un kilogram macrou 3 vinete doi dovlecei 4 căţei de usturoi 4 roşii o lămâie roşii pentru salată pătrunjel ulei sare piper pesmet Mod de preparare: Vinetele şi dovleceii se spală, se taie în felii subţiri de-a […]
Musaca de macrou
PrinteazaMusaca de macrou: macrou, cartofi, praz, lapte, unt, smantana, rosii in bulion, pesmet, oua, lamaie, patrunjel.
- 1,5 kg macrou
- 2 kg cartofi
- 1 fir de praza
- lapte
- unt (margarină) pentru piure
- 200 g smântână
- 1 cutie de roşii în bulion
- pesmet
- 2 ouă
- 1 lămâie
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Cureţi cartofii şi îi pui la fiert în apă cu sare. Tai peştele, îl cureţi şi îl pui la fiert.
Când s-a fiert, îl dezosezi şi adaugi ouăle, pătrunjelul, smântână, sarea şi puţin piper (facultativ). Amesteci până se omogenizează.
Prazul îl toci şi îl pui la călit. Din cartofii puşi la fiert faci un piure şi aşezi jumătate din el într-o tavă.
Peste piure pui compoziţia de peşte, prazul călit şi cealaltă parte de piure. Dar toate trebuie puse în ordinea de mai sus.
Peste toate pui pasta de tomate, presari deasupra pesmet, aşezi şi rondelele de lămâie şi dai tava la cuptor pentru 20 de minute, cât să se rumenească frumos. Această reţetă o poţi face şi cu alt tip de peşte.
Pofta buna!
poate iti place si:
Musaca de peste cu legume
Pofta buna!