Musaca de vinete cu carne tocata

Printeaza

Musaca de vinete cu carne tocata din: vinete, carne tocata, ceapa, rosii, ulei, sare, piper, patrunjel, cascaval.

Ingrediente:Musaca_de_vinete_cu_carne_tocata

  • 3 vinete medii
  • 1 caserola carne tocata (mixta sau de pasare)
  • 2 cepe mari
  • 3 rosii
  • ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • 150 g cascaval

 

Mod de preparare:

Speli şi tai legumele după preferinţă. Speli vinetele şi le cureţi de coajă. Le tai felii de un deget, chiar şi mai subţiri, le presari cu sare şi le laşi ca să iasă apa din ele.

Le ştergi cu prosoape de hârtie şi le prăjeşti în puţin ulei câte 1-2 minute pe fiecare parte.

Căleşti ceapa tăiată mărunt şi adaugi carnea tocată, amestecând din când în când. O laşi pe foc până se pătrunde bine, iar la final adaugi sare, piper şi pătrunjel tocat, într-o tavă termorezistentă aşterni un rând de vinete, apoi carne, apoi din nou vinete şi carne, până se termină ingredientele.

Acoperi cu un rând de roşii feliate. Dai la cuptorul preîncălzit. Cu 15 minute îninte să fie gata, scoţi şi presari caşcavalul ras deasupra (sau parmezan).

Este posibil sa se strângă grăsime în exces de la carne, pe care o poţi scurge înainte de servire.

Musaca de vinete cu carne tocata

Musaca_de_vinete_cu_carne_tocata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.