Muschi de vita cu ardei iute si orez

Printeaza

Muschi de vita cu ardei iute si orez din: pasta de curry verde, muschi de vita, lapte de cocos, zahar brun, ardei iute, coaja de lime, fasole verde, orez, coriandru, ceapa crocanta.

Ingrediente:Muschi_de_vita_cu_ardei_iute_si_orez

  • 2 linguri pasta thailandeza de curry verde
  • 250 g muschi de vita
  • 2 lingurite de ulei
  • 16- ml lapte de cocos, din conserva
  • 1 lingura de zahar brun
  • 1 ardei iute rosu, feliat subtire
  • coaja rasa de la 1 lime, zeama de la 1/2
  • 200 g de fasole verde
  • 300 g de orez jasmine gata fiert sau 100 g de orez, fiert si scurs
  • 1/2 punga de coriandru, frunzele despreinse de tulpini
  • 2 linguri de ceapa crocanta

 

Mod de preparare:

Freaca muschi muşchiul de vită cu 1 lingură pastă de curry. Incinge uleiul într-o tigaie şi dă în clocot o crăticioară de apă. Frige friptura câte 2 minute pe fiecare parte pentru un rezultat mediu în sânge.

Transfer-o pe o farfurie şi acoper-o cu folie de aluminiu, pentru a o păstra caldă. Adaugă restul de pastă de curry, laptele de cocos, zahărul, ardeiul iute, coaja rasă şi zeama de lămâie în tigaie şi lasă sosul să dea în clocot, pentru a seîngroşa puţin.

Intre timp, pune fasolea verde în apa clocotită şi fierbe-o 3 minute, apoi scurge-o.

Adaugă în sos orice urmă de zeamă lăsată de friptură, apoi feliaz-o în fâşii, încălzeşte orezul (dacă nu este deja fierbinte), apoi împarte-l în două boluri.

Pune deasupra fasolea verde, friptura, dressingul de cocos, coriandrul şi ceapa crocantă.

Muschi de vita cu ardei iute si orez

Muschi_de_vita_cu_ardei_iute_si_orez

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.