Tort de napolitana din: apa minerala, ulei, faina, gem, stafide, miez de nuca, sare. Ingrediente: 1 l apă minerală 250 ml ulei făină gem acrişor stafide miez de nucă sare Mod de preparare: Se amestecă apa minerală cu uleiul şi un praf de sare, se adaugă treptat făina, astfel încât să se obţină un […]
Napolitana cu ciocolata
PrinteazaNapolitana cu ciocolata din: foi de napolitane, lapte, zahar pudra, galbenusuri, faina, amidon, frisca, pastaie de vanilie, miez de nuca, ciocolata neagra, frisca, unt.
- un pachet foi de napolitane
- 150 ml lapte
- 50 g zahar pudra
- 2 galbenusuri
- 25 g faina
- 10 g amidon
- 200 ml frisca lichida
- o pastaie de vanilie
pentru glazura:
- 200 g miez de nuca
- 200 g ciocolata neagra
- 125 ml frisca lichida
- 50 g unt
Mod de preparare:
Pentru cremă, se fierb laptele cu păstaia de vanilie. Când a ajuns la punctul de fierbere, se ia de pe foc şi se scoate păstaia.
Gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul până ce amestecul se albeşte, se adaugă făina si amidonul, apoi se toarnă laptele clocotit şi se pune din nou pe foc.
Se amestecă mereu şi, odată ce crema este groasă, se trage de pe foc şi se lasă la răcit.
Frişca se bate spumă si apoi se amestecă cu crema fiartă. Se dă la rece.
Pentru glazură, se fierbe frişca lichidă, se trage de pe foc şi se adaugă ciocolata ruptă bucăţi.
Se amestecă până ce se topeşte si, la final, se adaugă untul.
Se montează prăjitura alternând foile si crema cu frişcă, având grijă ca ultimul strat să fie de foaie de napolitană.
Se presară nucile si apoi se toarnă glazura de ciocolată. Se lasă să se întărească şi se dă la rece.
Napolitana cu ciocolata
Pofta buna!
Deliciu cu foi de napolitana din: zahar, faina, rahat, miez de nuca, foi de napolitana, galbenus, cacao, apa, margarina, esenta de rom. Ingrediente: Pentru blat: 1 cană zahăr 6 linguri făină 250 g rahat 250 g miez de nucă 2 foi de napolitană Pentru cremă: 7 gălbenuşuri 1 cană de zahăr 2 linguri cacao 1 lingură […]
Pofta buna!