Nasi uduk (Orez fiert la aburi)

Printeaza

Orez fiert la aburiJakarta, capitala Indoneziei, este locul de baştină al acestei mâncări surprinzătoare, care se face din orez fiert la abur. Ca şi în cazul nasi lemak, din Malaysia, şi aici orezul se amestecă cu lapte de cocos, nucşoară rasă, scorţişoară, iarbă de lămâie, galangal şi ghimbir.

Toate ingredientele se pun împreună într-o cratiţă şi se dau în clocot; apoi focul se stinge şi amestecul se lasă să stea 15 minute, pânâ ce orezul a absorbit tot laptele de cocos. Dupâ aceea orezul se fierbe la abur, într-un vas din bambus, încă 20 minute.

Pentru a-i da şi mai multă savoare, pe deasupra se presară nişte ceapă şalotă prăjită. Uduk este deseori servit cu o salată de crudităţi, formată din castraveţi, salată verde şi roşii. De asemenea, merge foarte bine cu pui prăjit sau cu carne de vită, fiartă într-o zeamă în care s-au infuzat nişte mirodenii.

Orez fiert la aburi

Orez fiert la aburi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.