Naut cu chimen si praz
PrinteazaNaut cu chimen si praz din: boabe de naut, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie, otet de mere, chimen, ardei iute, ardei gras, praz si patrunjel verde.
- 800 g boabe de naut
- 2 catei de usturoi
- 50 ml ulei de masline
- 1 lingura zeama de lamaie
- 1 lingura otet de mere
- 1 lingurita chimen macinat
- 1 lingurita ardei iute tocat
- 1/2 ardei gras rosu
- 1 fir de praz (partea alba)
- 1 legatura patrunjel verde
Mod de preparare:
Fierbeţi năutul până când se înmoaie. Scurgeţi-l de apă şi puneţi-l într-un castron, împreună cu ardeiul gras, prazul şi pătrunjelul, tocate mărunt. Amestecaţi ingredientele şi acoperiţi vasul.
In alt castron amestecaţi usturoiul pisat, sarea, uleiul de măsline, oţetul, zeama de lămâie, chimenul şi ardeiul iute.
Amestecaţi foarte bine aceste ingrediente şi turnaţi-le în castronul cu năut.
Omogenizaţi şi împărţiţi în castroane individuale.
Naut cu chimen si praz
Pofta buna!