Salată de Năut cu Roșii, Castraveți și Dressing de Lămâie: O Opțiune Sănătoasă și Rafinată pentru Prânz din: naut, rosii, castravete, ceapa, ulei, suc de lamaie, sare, piper, patrunjel. Este o alegere excelentă pentru cei care caută o masă ușoară, dar sățioasă. Perfectă pentru prânz sau ca o gustare înainte de cină, această salată combină […]
Naut marinat cu ardei iute, lamaie si patrunjel
PrinteazaNaut marinat cu ardei iute, lamaie si patrunjel din: pătrunjel proaspăt, naut, cartof, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, ardei iuti rosii.
Ingrediente:
- 1 mână de pătrunjel proaspăt
- 340 g năut lăsat la înmuiat peste noapte
- 1 cartof mare curăţat
- 2 căţei de usturoi
- dressing din ulei de măsline şi suc de lămâie
- 2 ardei iuţi roşii medii
Mod de preparare Naut marinat cu ardei iute, lamaie si patrunjel:
Adunaţi tulpinile de pătrunjel într-un mănunchi şi legaţi-le.
Clătiţi năutul înmuiat, adăugaţi tulpinile, cartoful şi usturoiul întregi şi acoperiţi cu apă.
Aduceţi la fierbere, puneţi capacul şi lăsaţi la foc mic timp de 1,5 ore sau până se înmoaie, îndepărtând spuma dacă este nevoie.
După ce s-au fiert, aruncaţi tulpinile de pătrunjel, cartoful şi usturoiul.
Strecuraţi şi, când năutul e încă fierbinte, puneţi dressingul din ulei de măsline şi suc de lămâie, ardeiul iute şi frunzele de pătrunjel tocate.
Este grozav servit la temperatura camerei cu peşte la grătar sau amestecat într-o salată.
Pofta buna!
Falafel din Năut cu Salată de Tabouleh
Falafel din Năut cu Salată de Tabouleh din: naut, ceapa, usturoi, coriandru, patrunjel, chimen, sare, piper, ulei. Falafelul din năut, servit alături de salată de tabouleh, reprezintă o combinație clasică în bucătăria orientală, apreciată pentru gustul său bogat și beneficiile nutritive. Această masă nu doar că satisface papilele gustative, dar oferă și o porție generoasă […]