Ochiuri romanesti in gogosari

Printeaza

O reteta delicioasa de ochiuri romanesti in gogosari, orez, ceapa, oua, bulion, patrunjel, sare, ulei si piper.

Ingrediente: Ochiuri romanesti in gogosari

  • 600 g gogoşari
  • 100 g orez
  • 1-2 cepe
  • 6 ouă
  • 1 lingură bulion
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Speli gogoşarii, îi prăjeşti în ulei, îi scoţi şi îi cureţi de coajă, cotoare şi seminţe. Căleşti apoi ceapa tocată, adaugi orezul spălat, îl rumeneşti puţin şi stingi cu 400 ml de apă amestecată cu bulion.

Il laşi să dea în clocot, apoi presari verdeaţa tocată, sare şi piper după gust şi dai la cuptor pentru 20 de minute. Pui la fiert apă cu sare, la foc mic şi, când clocoteşte, spargi ouăle unul câte unul. Laşi să

fiarbă 5 minute, apoi le scoţi cu o spumieră şi le laşi pe o farfurie să se scurgă de apa în care au fiert. Umpli apoi gogoşarii cu orezul fiert şi pui pe fiecare câte un ochi românesc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.