Orez cu lapte si capsuni din: capsuni, lapte gras, zahar nerafinat, orez risotto, scortisoara, frisca. Ingrediente: 250 g capsuni de sezon 1 litru lapte gras 100 g de zahar nerafinat coaja unei lamai 200 g orez risotto scortisoara 250 ml frisca naturala Mod de preparare: Incălziţi cuptorul la 180 de grade Celsius. Combinaţi laptele […]
Orez cu capsune
PrinteazaOrez cu capsune din: lapte dulce, orez, apa, zahar, sare, capsune.
- 500 ml lapte dulce
- 1 ceasca de orez
- 1 cana cu apa
- 3 linguri cu zahar
- 1 praf de sare
- 500 g capsune
Mod de preparare:
Se alege orezul si se spala in mai multe ape. Se pune la fiert cu 1 cana cu apa si, cand s-a umflat putin, se adauga laptele dulce.
Se fierbe pe o tabla groasa sau la cuptor 30 minute, se indulceste, se pune un praf de sare si dupa 5 minute se trage vasul de pe foc.
Fructele se aleg de codite, se spala cu apa rece, se acopera cu zahar si se lasa sa stea la rece cat fierbe orezul.
Se umezeste o forma de sticla cu apa, se rastoarna jumatate din cantitatea de orez, se pun fructele cu zaharul, se acopera cu restul de orez.
Se pune forma in congelator.
Se lucreaza numai dupa ce orezul s-a racit. Se tine budinca 30 minute in congelator, apoi se taie felii si se serveste ca desert.
Pofta buna!
poate iti place si:
Orez cu lapte si capsuni
Pofta buna!