Orez cu fasole boabe si ardei gras
PrinteazaOrez cu fasole boabe si ardei gras din: fasole boabe, orez, ceapa, morcov, ulei, ardei gras, pasta de tomate, boia de ardei dulce, foaie de dafin, faina, paturnjel, sare, piper.
- 400 g fasole boabe
- 250 g orez
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 150 ml ulei
- 1 ardei gras rosu
- 2 linguri pasta de tomate
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 1 foaie de dafin
- 1 lingura faina
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi fasolea la înmuiat de pe o zi pe alta. Fierbeţi-o în 3 I apă şi, după ce a fiert 10 minute, scurgeti-o de apă şi puneţi-o în altă apă fiartă.
Mai schimbaţi de încă 2 ori apa, apoi fierbeţi fasolea la foc mic, circa 90 de minute.
Separat, fierbeti orezul pe jumătate, în apă cu 1 linguriţă sare. Curăţaţi, spălaţi şi tocati ceapa mărunt, apoi căliţi-o 5-6 minute în ulei, împreună cu morcovul dat pe răzătoarea mare şi ardeiul gras.
Adăugaţi pasta de tomate, făina şi stingeţi cu 200ml apă. Adăugaţi în cratiţă fasolea şi orezul, puneţi şi foaia de dafin, potriviţi de sare şi piper şi mai lăsaţi să fiarbă la foc mic 15 minute.
Orez cu fasole boabe si ardei gras
Pofta buna!