Orez cu sos si carnati picanti

Printeaza

Orez cu sos si carnati picanti din: orez, sare, unt, morcovi, ulei, rosii, dovlecel, carnati picanti, piept de pui, coriandru, chilli, patrunjel, piper, ceapa rosie si usturoi.

 

Ingrediente:

  • 250 g orez cu bobul lung
  • sare
  • 50 g unt

pentru sos:

  • 4 morcovi
  • 2 linguri ulei
  • 6 rosii
  • un dovlecel
  • 3 carnati picanti
  • un piept de pui
  • o legatura coriandru
  • 2 linguri chilli
  • 3-4 fire de patrunjel
  • un praf piper
  • o ceapa rosie
  • 2 catei usturoi

 

Mod de rpeparare:

Se lasă orezul câteva minute în apă rece, apoi se spală în 2-3 ape şi se pune să fiarbă cu apă, de trei ori mai multă decât cantitatea de orez.

Se adaugă untul şi sarea şi se lasă să fiarbă la foc potrivit fără să se amestece.

Separat, se curăţă pieptul de pieliţe, se taie cubuleţe şi se căleşte în uleiul încins împreună cu carnaţii tăiaţi rondele.

Treptat, se adaugă ceapa tăiată solzişori, morcovii tăiaţi rondele, usturoiul pisat, dovlecelul şi se călesc bine, adăugându-se apă puţin câte puţin.

La sfârşit, se pun roşiile zdrobite, se condimentează cu chilii, sare, piper, coriandru şi pătrunjel, după gust.

Orezul se serveşte alături de sosul picant.

 

Orez cu sos si carnati picanti

Orez_cu_sos_si_carnati_picanti

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.