Pachetele cu mac
PrinteazaPachetele cu mac din: faina, lapte, unt, zahar, praf de copt, ou, sare, mac, lapte, zahar, esenta de vanilie, oua.
pentru aluat:
- 325 g faina
- 100 ml lapte
- 75 g unt
- 80 g zahar
- 1 plic praf de copt
- 1 ou
- un praf de sare
pentru umplutura:
- 300 g mac
- 200 ml lapte
- 100 g zahar
- esenta de vanilie
- 2 oua
Mod de preparare:
Amesteci făina cu untul, zahărul şi sa¬rea până se omogenizează. Apoi, încorporezi oul bătut, laptele, praful de copt şi formezi un aluat.
Dai deoparte pentru o oră. Speli macul, îl pui într-o cratiţă la foc mic şi adaugi laptele, ouăle bătute şi zahărul.
Fierbi, amestecând din când în când, până este absorbit tot laptele. Adaugi o linguriţă de esenţă de vanilie.
Compoziţia trebuie să aibă consistenţa unei budinci mai groase. Dai de pe foc şi laşi la răcit.
Intinzi aluatul şi decupezi în ce forme vrei şi pui pe fiecare din compoziţia cu mac, îndoi şi lipeşti.
Incingi cuptorul, pui „pacheţelele” obţinute în tava tapetată. Le laşi la cuptor pentru 30 de minute sau până devin arămii.
Pachetele cu mac
Pofta buna!