Paella cu pui, ardei gras si fasole verde
PrinteazaPaella cu pui, ardei gras si fasole verde din: carne de pui (aripioare sau pulpe), ceapa, usturoi, rosii, bulion, morcov, ardei gras rosu, fâsole verde, boabe mari de fasole albă din conservă, orez, ulei de masline, sare, piper, apă sau supă de pui, colorant alimentar galben.
- 500 g carne de pui (aripioare sau pulpe)
- 2 cepe
- 3-4 căţei ele usturoi
- 1 roşie
- 1 lingură bulion
- 1 morcov
- 1 ardei gras roşu
- câteva păstăi fâsole verde
- câteva boabe mari de fasole albă din conservă
- 2 căni orez
- ulei de măsline
- 5 căni apă sau supă de pui
- sare
- piper
- colorant alimentar galben
Mod de preparare:
Speli carnea, o porţionezi după dorinţă, o prăjeşti în puţin ulei încins, o scoţi şi o ţii la cald. Intr-o tigaie sau cratiţă mai lată, căleşti ceapa tocată în uleiul rămas de la carne, după care adaugi usturoiul tăiat, roşia tocată şi laşi câteva minute.
Adaugi morcovul şi ardeiul tăiate julien, fasolea verde întreagă sau tăiată pe jumătate, fasolea boabe şi le căleşti 5 minute.
Pui bulionul şi carnea, adaugi cinci căni de apă sau de supă de pui, o picătură de colorant, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi laşi să fiarbă, la foc mic, circa 30 de minute.
Pui orezul şi laşi să fiarbă, fără a amesteca, doar mişti de tigaie. Trebuie să ai grijă, deoarece orezul se face relativ repede şi se poate arde. O serveşti stropită cu puţină zeamă de lămâie sau cu o salată de ceapă.
Paella cu pui, ardei gras si fasole verde
Pofta buna!