Paella cu pui, ardei gras si fasole verde

Printeaza

Paella cu pui, ardei gras si fasole verde din: carne de pui (aripioare sau pulpe), ceapa, usturoi, rosii, bulion, morcov, ardei gras rosu, fâsole verde, boabe mari de fasole albă din conservă, orez, ulei de masline, sare, piper, apă sau supă de pui, colorant alimentar galben.

Ingrediente:Paella_cu_pui_ardei_gras_si_fasole_verde

  • 500 g carne de pui (aripioare sau pulpe)
  • 2 cepe
  • 3-4 căţei ele usturoi
  • 1 roşie
  • 1 lingură bulion
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras roşu
  • câteva păstăi fâsole verde
  • câteva boabe mari de fasole albă din conservă
  • 2 căni orez
  • ulei de măsline
  • 5 căni apă sau supă de pui
  • sare
  • piper
  • colorant alimentar galben

Mod de preparare:

Speli carnea, o porţionezi după do­rinţă, o prăjeşti în pu­ţin ulei încins, o scoţi şi o ţii la cald. Intr-o ti­gaie sau cratiţă mai la­tă, căleşti ceapa tocată în uleiul rămas de la carne, după care adaugi usturoiul tăiat, roşia tocată şi laşi câ­teva minute.

Adaugi morcovul şi ar­deiul tăiate julien, faso­lea verde întreagă sau tăia­tă pe jumătate, fasolea boa­be şi le căleşti 5 minute.

Pui bulionul şi carnea, adaugi cinci căni de apă sau de su­pă de pui, o picătură de co­lorant, condimentezi cu sa­re şi piper, după gust, şi laşi să fiarbă, la foc mic, cir­ca 30 de minute.

Pui orezul şi laşi să fiar­bă, fără a amesteca, doar mişti de tigaie. Trebuie să ai grijă, deoarece orezul se face relativ repede şi se poate ar­de. O serveşti stropită cu pu­ţină zeamă de lămâie sau cu o salată de ceapă.

Paella cu pui, ardei gras si fasole verde

Paella_cu_pui_ardei_gras_si_fasole_verde

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.